5 zásad, jak oblékat děti na jaře

Konečně je tady. Jaro. Jenže s prvními hřejivými paprsky přichází téměř nepřetržité přemýšlení, co na sebe, a hlavně co na děti. Všichni to známe. Mít neustále v hlavě detailní předpověď počasí, počítat s tím, že ráno bude pět stupňů, přes den sprchne, trochu nás ošlehá severák a odpoledne si dá slunce intenzivní trénink na léto. Jak tenhle (nejen) rodičovský rébus vyřešit, když nechcete celý den vláčet tašku s oblečením? Odpovědí jsou dvě slova. Funkční. Oblečení.

Jak ale takový aprílový outfit do každého počasí sestavit?

Kvalitní ponožky jsou základ

Vezmeme to od podlahy. Odkrvené, zapocené nebo ledové zeboucí nožky jsou totiž průšvih nejen na jaře. Pomůže jedna vrstva vlněných, ideálně merino ponožek. Udrží ťapky v teple, pomůžou odvést pot, když se mládě rozhodne, že běhání je větší zábava než chůze, a neomezují nohu v pohybu.

Co na tělo? Jednoznačně merino nebo bambus

Nejdůležitější kus oblečení je ten, který se dotýká přímo pokožky. První vrstva. Na jejím materiálu závisí, jak příjemně vašemu raubíři bude, jestli se nebude dusit ve vlastní šťávě, nebo ho při náročné dobrodružné misi nebudou studit zpocená záda. Tady se šetření pomocí umělých materiálů určitě nevyplatí. Z našich kousků na jaro doporučujeme tílka, a to bambusová i merino. Jsou tak akorát dlouhá, aby z nich prckovi záda nelezla ani při akrobatických kouscích na prolízačkách, a taky dost pružná, aby krásně obepnula tělíčko.

Teplo i zimu vyřeší chytře vybraná druhá vrstva

Vrstvení jsme detailněji probírali už v našem článku na tohle téma, který určitě doporučujeme přečíst. Jakou druhou vrstvu ale vybrat na jarní proměnlivé počasí? Hlasujeme pro triko nebo mikinu. Vybírejte podle toho, jestli máte doma klidnějšího objevitele jarní přírody, nebo divočejšího běžce na dlouhé tratě. V prvním případě nešlápnete vedle s merino mikinou, která udrží dítě v teple, ale díky termoregulačním vlastnostem vlny zvládne bez pocení i nějaké to popoběhnutí. No a pokud máte divočáka, bude stačit dlouhé triko. Tady se rozhodně přimlouváme za merino, nic totiž není do jarního větru horší než durch propocená bavlna.

Vyberte si z celé naší nabídky merina.

Funkční oblečení odolá dešti i blátu

Jako mámám je nám naprosto jasné, že jaro znamená bahno, hlínu a kaluže. A na tohle všechno je odpovědí softshell. Vybírejte ten s dobrými parametry voděodolnosti a paropropustnosti. Odpoledne, když to sluníčko trochu rozjede, ho jednoduše sundáte. Pokud není mokro a na softshellku je už příliš teplo, bude aktivnějším dětem stačit třeba vesta.

Merino čepice pro děti: Nechte na hlavě

Opakujte po mně. ČE-PI-CE. Nesundávat. Ať mládě klidně odloží bundu, ale dokud není úplné vedro, čepice je potřeba. Hlavou uniká teplo, a navíc se dětské hlavičky často při nekonečném pobíhání sem a tam pořádně zpotí. Právě proto je funkční čepice víc než dobrý jarní parťák. Stačí tenká, třeba ta naše z merina, díky které bude mít rýmička z ofouknutí o dost menší šanci. Pokud první nebo druhá vrstva nemají stojáček nebo rolák, vezměte s sebou i nákrčník. Je skladný a zachrání nejednu situaci.

 

Chcete s výběrem poradit? Ozvěte se nám na jsme@tarua.cz a dáme spolu dohromady (nejen) jarní outfit potřebám vašeho prcka na míru.

 

Tarua - Na hory i do nory!

  • Šijeme z funkčních přírodních materiálů - merina a bambusu.
  • Oblečení dětem vydrží až 3 sezóny, je rostoucí.
  • Vychytané střihy - prodloužené délky, vysoké pasy, neškrtí, neotravují. 
Zpět do obchodu